teman-teman

Saturday, June 4, 2011

Kontest: "Kamilah Geng BCR"

Assalamualaikum wbt.

Kuala Lumpur, 4 June, berikutan fenomena dimana sesetengah sekitar selangor telah mengalami wabak ketiadaan air selama 3 hari, membuatkan aku join kontes BCR.

Tau ape itu BCR? sabar..jangan bukak kamus dulu..BCR xde dalam kamus..hah?? majalah resipi?? eh pun takde-takde..ingat BCR ni kuih ke?? BCR adalah satu ruangan chating para blogger, BCR dari segi bahasa adalah Blogger Chat Room, atau dari sudut syarahan adalah "perhimpunan kaki pukul" eh bukan, perhimpunan dimana tempat para blogger berkumpul, berborak, berbincang tentang blog,isu semasa,keagamaan, tempat mengadu masaalah, selain dapat mengeratkan silaturrahim diantara blogger, sama ada yang sudah kenal mahupun xpernah kenal.

oh ya selain itu BCR juga boleh dijadikan tempat kita mempromosikan blog kita..setiap entri boleh di pingkan disitu..BCR yg di-directorkan oleh Jejaka Terhangat selaku guru besar yang dimana namanya berwarna merah,ada tiga warna untuk para chatters setiap warna untuk membezakan.. 

merah sebagai cikgu cikgi yg bertugas.
hijau pengawas selaku sponsor,
ungu violet sebagai penyeri.. 

selain dari tempat untuk berchating bcr adalah ibarat medan peperangan yg mampu membuatkan para chatters cedera parah,cacat,mengalami tekanan jiwa dan terkene sintom kencing hamster kalo chatting disitu..aku xpernah cedera lagi selepas leher aku patah kene belasah dihari pertama aku mendaftarkan diri aritu,so aku dah insaf dah, dan terus beli baju kalis peluru dekat kedai kraf tangan bersebelahan kedai tempat pakcik jual KayaBall.

Kelebihan-kelebihan BCR
1)Mengeratkan silaturrahim sesama blogger.
2)Menghargai erti makna sebuah persahabatan diantara satu sama lain,bersahabat bukan sahaja didunia malah bersahabat membawa keakhirat.
3)Tempat dimana kita belajar cara menaip dengan laju.
4)Rata-rata banyak nasihat selain dari berborak kosong.
5)Mampu menceriakan hari-hari kita.

Kekurangan BCR
1)xde
2)tiada
3)tidak ada


Jadi disini aku ingin memperkenalkan beberapa orang blogger dari ahli BCR yang sempat aku kenal. xkenal ramai lagi..ye la aku kan newbie :P

Ni la director bcr, seorang blogger yang hebat bagi aku, banyak entri-entri yang sangat terbaik pada pandangan aku, setiap entri dia ada mesej tersendiri, boleh baca blog dia kalo nak tau lebih lanjut..selain mempunyai entri yang best Jejaka Terhangat ni ada keistimewaan tersendiri, tengok nama je korang dah tau kan keistimewaan dia, dia mampu memanaskan lauk dengan hanya menyentuh kuali mengguna kan jari, selain itu dia jugak mampu memanaskan enjin dengan hanya menyentuh side mirror kereta..tengok betapa hebatnya dia..kalo korang kehabisan gas kat rumah boleh dapatkan khidmat dia..pastikan rumah anda ada aircond sebelum panggil dia datang..sebab takut nanti hangat plak rumah korang..wahahaha xsangka betul lawak jugak aku ni.. ape? sikit pun xlawak? time kasih! (tulisan warna biru sume cerita tipu) ok next

 
Sufferlapanzine ni seorang blogger yang banyak tips, dan ilmu-ilmu blogging..banyak yang dia terangkan kat aku..bagus die ni xkedekut ilmu..setakat ni aku dah lepak dua kali dengan die..orangnya sempoi,senang mesra..die telah kenalkan aku makanan dalam besi, sedap woh, dalam besi tu ada sambal ikan pari..selain itu Sufferlapanzine ni memang rajin berjalan, atau lebih difahami dengan blogwalking..ramai jugak kenal suffer nie sebab dia rajin blogwalking..selepas berjaya menyelami jiwa dia..baru aku tau sebab ape die selalu blogwalking, rupe-rupenye sejak kecik lagi die ni mmg  jenis xsuke duduk diam2..selalu merayau kuar rumah,xpernah nak lekat dekat rumah, asal bangun tido je terus merayau..kadang2 time tido pun merayau.. 
(tulisan warne biru macam biasela tipu lagi)

Blog dia ni sangat berunsurkan ketenangan, banyak puisi-puisi indah dalam blog dia,pada penggemar puisi boleh baca blog dia,nak dapat feel lebih bolehla bawak lappy korang pegi kat tepi laut,bawah pokok,dalam hutan,dalam kelas,library,tepi jalan,dalam lif,atas peti ais,sebab kat mane pun korang, walau dimanapun korang bace puisi dia korang akan berasa seperti diawan-awangan sekiranya puisinya di hayati dengan betul,respek pada orang macam ni sebab jarang ada lelaki yang betul-betul menghargai puisi seperti dia.. mula-mula sekali aku join BCR, aku ingatkan dia ni eksyen, rupa-rupanye mmg eksyen xingat..haha takla dia sangat peramah dan suke senyum, asyik senyum je,makan nasik senyum,makan ais krim senyum, minum air senyum, jatuh tangga senyum,batuk senyum,bersin senyum,sendawa senyum,tido pun senyum? bia betul budak ni? haha sori syaf (tulisan biru korang dah tau kan? xpayah aku bagitau lagi haha)


Paan orang Jitra tak silap aku sebab dalam FB die name belakang die ade tulis AL-Jitrawi, paan ni ramah orang dia, pandai cakap arab, aku selalu borak dengan die cakap arab..Tintapenaku blog dia, blog yang berunsurkan keagamaan, banyak ilmiah disetiap entri dia..mula-mula aku join bcr, aku tengok dia asyik kene buli je..haha mendapat gelaran Jambu..mmg jambu pun dia ni..haha..isbir ya akhi, Ismuka Farhan.. yakni gembira..laisa Jambu, Jambu yakni fawakheh.. ma'kulat, anta laisa ma'kulat.. :P

Dia ni la yang invite aku join bcr, blog dia macam komik, yang menceritakan pengalaman-pengalaman sendiri,entri dia kalo dibace memang leh wat orang pitam..lawak tak ingat..feeza macho ni paling gengster dalam bcr, brutal tak ingat.. keje die mmg belasah orang dalam bcr, dia ni kira macam abang kawasan la dalam bcr,chatters paling tegar dalam bcr..asal masuk bcr je mesti die ade,xkire mase,asal masuk je ade,asal masuk je ade, xmasuk pun tau dah die mesti ade, aku rase die ni xpernah sign out kot..hahaha

Aku xpernah borak dengan dia kat bcr, dan aku xtau siapa dia ni dan xkenal langsung pun dia ni siape..nampak time dia ping entri je..cume aku nak gitau setiap entri die tak pernah mengecewakan aku..banyak ilmiah yang berguna..keep it up.

Hampir dapat jumpa dia baru2 ni, tapi xde rezeki nak jumpe sebab die ade kenduri kawin..teringin gak nak lepak borak2 dengan dia..entri2 dia banyak berunsurkan nasihat dan mengisarkan pengalaman diri sendiri..dialah satu-satunya blogger yg aku pernah jumpa pakai template same macam aku...

Satu-satunya peacemaker yang ada dalam bcr..ct suka mengawal keaadaan bila bcr dalam kencah peperangan yang sangat dahsyat..tak pernah putus asa, seorang peacemaker yang tabah dan tak pernah putus asa..tapi yang sadisnya dia pun jadi mangsa perang jugak..dia dah jadi macam bola tenis kene smash sana sini..tengok tu sian dia.. sabar ye ct.. haha :P

wah gile panjang aku taip..xsedar..jadi macam ni...khusyuk sangat menaip..banyak lagi yang aku xkenalkan lagi ni..sowi lah dah panjang sangat..nanti kalo ade kontes bcr aku selitkan lagi.. haha BTW Thanks BCR, suka aku untuk memetik kata-kata tadi buat semua para ahli bcr "Menghargai erti makna sebuah persahabatan diantara satu sama lain,bersahabat bukan sahaja didunia malah bersahabat membawa keakhirat."

sekian

aku tag 2 orang ni

13 comments:

si macho said...

rase mcm nak panggil abg goku bako blog nih lahh =="

sila panggil bomba skrg ye

sekian hrp maklong ==

sharina elisa said...

caya r pika

~elyna~

*boleh ke elyna bagi komen cmni*
ahaks .. lari p nyorok dlu

Bro ahmad said...

terbaik la syaf...hihihi

SYAF said...

Paling terbaik entry nie.... i like...
THank...BAkal cikgu syaf sapik...
Hope Terima SYaf jadi anak murid...
YA ALLAH syukur ditemukan ngan kekawan Yang nyata hebat dalam perjalanan ini...

P/S : Bro AhMad... salam Perkenalan yea..

Siti Safiyyah said...

fm memang abang kawasan BCR tu. slambe jek dia duk fire orang. ngeh3



erk mane ko dapat gambo MK tu? hahaha comel :p

Farhan AJ said...

huwaaaaaaaaaaaaaa..............hodohnya gambar ko amik ni sapik mota... :nah :bunuh :hantuk

anta turidu an tamutu ???

Mr.Kerro said...

adess byk2 gmbr aku gmbr yg disuper impose ko amik huhuhuh :nah amik nih

Cik Ladies said...

wakaka.. nak gelak je boleh tak?? haha.. keseluruhan tulisan biru lawok =P

hafiz hafizol said...

knape aku takde?? *kecewa

cintatulip said...

hh kan kak naqiah dh buatkan?? hehehe

Jejaka Terhangat. said...

aku terjah sini utk sesi pemarkahan terakhir..jgn lupe tgk keputusan kontest ni nanti yek bos..ngehh..

Siti Suriani said...

wah.. best2. :angguk

Nadea said...

wahh~~~ hebatt..sweet.. ensem MK ehhe P:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...