teman-teman

Friday, April 15, 2011

Tanpa banyak kata -csl-

selame ni..sy jage awk dengan elok..sampai hati awk wat sy macam ni,banyak masa dan wang ringgit sy da habis kat awk..awk nak ape lagi? lepas satu,satu awk buat hal..jangan la dera mentality sy lagi..henpon oh henpon.. ko rosak lagi..
(T_T)

itu la yg mampu aku katekan setelah henpon aku ni sering sangat wat perangai....henpon ni sebenarnya penting sgt pada aku,ntahla pada aku penting,sebab apa penting? sebab pentingla.. sekarang banyak perkara atau apa2 saja aktiviti harian mesti memerlukan henpon,org nak berkomunikasi dengan kita senang..xmcm dulu org pakai pondok telepon jer..

ok sambung..aku yg terasa susah hati..dengan berbekalkan duit yg xberapa banyak terpaksa la kena cari henpon lain..dah fedap nak repair..so aku ingat nak beli henpon cokia2 je,cukup la boleh call boleh msj..then aku singgah la satu kedai henpon..

wah banyak henpon! sume mahal2..henpon nokia paling murah yg ade lampu suluh tu pun 80ringgit..macam bosan pulak..pastu aku tertarik dengan satu henpon tu..

untuk pengatahuan..aku ni selalu pakai henpon yg mmg ada nama xpernah pun rase nak pakai local phone.. rase mcm xde class.. tapi saje2 la aku tanye..
dan aku rase tertarik..harga phone ni rm180? so sebulat suara aku pun bersuara "haa boleh la.. kire jadi lah ye.. hahaha..

antara2 yg buat aku tertarik kat hp ni.

-harga murah
-bentuk fizikal kemas
-Wlan wifi
-telebisyen atau tv
-radio yg memekakkan
-memory card 2Gs
-touch button
-boleh sumbat 2 simcard
-yg paling best.. suara azan akan berkumandang time masuk waktu..wahh

sebelum ni pernah je aku dengar jenama local phone ni..tapi xpernah menarik minat aku pun..dan tanggapan aku tersasar..by the way barang tempatan ni ok what? disamping harga yg murah,reka bentuk yg elegant.. aku pakai pun puas hati je..haha :P
saya dah support barang tempatan..anda bila lagi? tettt!~ :P


13 comments:

izaRamos said...

xmax ke? ayah sy bli jugak . hehe. haa jge elok2 hp tuh! :)

Aisyah Aina said...

henfon local ok ape....yang ade wifi pon murah....tahan lama jugak....saya pakai dah berapa tahun elok je...kene pandai jage...:-)

TheSyafiq Mokhtar said...

iza : blueberry csl..

TheSyafiq Mokhtar said...

aisyah : aah henpon local ok je.. hehe

syuhadamdhassan said...

omg ! haha :D

TheSyafiq Mokhtar said...

ada : haha mesti kagum kan? kan? xpe2 kite paham..haha :P

dextrike said...

csl tak tahan lama laa, ada je prob! :(

TheSyafiq Mokhtar said...

jangan laa pakai lasak2.. ;D

waN Mohd Salim said...

waaa nak beli gak .. but dh ade Iphone huhuh .. anyway saye follow demo .. kalau sudi join le saye punye bloglist kay ..

TheSyafiq Mokhtar said...

laa dah pakai iphone ok la tu.. terbaek kot! hehe

fyezah hasbullah said...

kenapa aku merasakan gambar ko kelakar .. cara ko pegang phone .. lol .. hahaha

awyn eywin said...

wahh , ako keje kdai csl..:))

FYA PELANG! said...

gambar bwh tu. cam xbole bela jap :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...