teman-teman

Tuesday, April 26, 2011

senarai kartun yang sangat merbahaya!!

"sebelum ape-ape nak ucap thanks dekat seorang follower yg  menghargai blog ini dan siap buat entri khas tu, nak tau sape? ini dia"

Assalamualaikum..
Tajuk entri kali ini tentang kartun, sebut je kartun sume orang tau..semua orang tau yang kartun ni selalunya ditonton oleh kanak-kanak, dan kartun ini sangat sinonim untuk life kanak-kanak.. tanpa kartun sape lah kanak-kanak? takkan kartun hilang didunia. bagai kartun dengan tebing.. 
hahaha ape? tak lawak?? ok fine! skip! 


bagi pada sesiapa yg dah ada anak, atau pada u'all yang ada adik-adik, boleh la bawak diorang dok sini baca sama-sama.. 
ni abang TheSyafiqMokhtar ada nasihat sikit nak bagitau bahawa yang kartun ni ada jugak perkara-perkara yg tak senonoh dan juga perlu diambil tahu.. haha dan-dan je abang! 
sila ambik tahu ye sebelum terpengaruh..

CINDERELLA
Mesti ramai kan yang tau kartun ni? adik-adik jangan ikut tau perangai kakak cinderella ni, sebab die ni balik rumah lewat malam,anak dara tak elok balik tengah-tengah malam buta, pastu bila dah lambat nak balik baru la kelam kabut nak lari sampai tertanggal kasut..nampak sangat gelojoh dan tak senonoh kan?


TARZAN
Ni sekor sorang lagi, Tarzan ni memang banyak sangat masaalah dia ni..selain dari selalu dok panjat ngan bergayut kat pokok,si Tarzan ni dari dulu sampai sekarang asyik dok separuh bogel je, tak reti-reti nak pakai baju, abis nampak aurat semua, dah tu dalam hutan tak pakai seliper,kang terpijak paku, kaca or objek-objek tajam mula la nak salahkan orang lain, adik-adik sume jangan jadi macam Tarzan tau, kena rajin pakai seliper kalo keluar rumah,takut masuk dek cacing kang susah nak tido, dan yang paling buruk perangai Tarzan ni suke sangat menjerit melalak kat dalam hutan..pastu bersembang dengan gajah, semut, beruk, kuda,tapir, itik, tenuk dan juga penguin, nampak sangat la dia ni takde keje.


PINOCCHIO
Keje dok menipu je, kononnye kalo menipu hidung boleh mancung, kepala hotak die.. sori ye adik-adik abang ter'emo pulak,haha.. yela menipu ni tak baik, orang paling pantang dalam dunia sekarang ni adalah menipu,so jadi orang yg jujur tau macam abang


ALADDIN
Ha dia ni dengan robin hood lebih kurang la, dok jadi penyamun, huduh betul perangai, harap muka je hensem, Aladddin ni memang tak boleh harap, sebab dia ni cuma pandai gosok teko je,tapi kalo suruh basuh pinggan mangkuk gelas semua dia tak reti, paling teruk dia ni dok berkawan dengan jin, dah takde kawan gamaknye..


                                                                                    BATMAN

Ni mangkuk sorang ni bawak keter laju-laju, tak pikir keselamatan diri,kalo eksiden patah sana sini kang susah kene simen, pastu suke sangat lepak atas bangunan tinggi-tinggi..adik-adik jangan tiru gaya mamat hitam bertanduk ni tau..xde faedah!


SLEEPING BEAUTY
Ni anak dara paling mengade-ngade, malas nak mampos, keje die dok bedengkor, pastu nak kene tunggu putera raja datang cium baru la terhegeh-hegeh nak bangun..banyak cantik muke die.


SNOW WHITE
Adik-adik kenal akak snow white tak?? cantik tak die? ptuii! cantik tapi perangai tak elok wat ape.. akak snow white ni la paling tak senonoh kalo adik-adik nak tau, sebab dia ni pompuan yg tak tau malu, ade ke patut anak dara macam dia ni boleh duduk serumah dengan 7 orang lelaki bukan muhrim..tak kira la walopun orang lelaki tu orang kerdil.. kalo jadi ape-ape mule la nak salahkan orang lelaki.. heish tak kuase!~


GOKU "DRAGONBALL"
Haa ni adik-adik yg suke tgk tv2 mesti kenal, ala selalu kalo iklan je keluar iklan apollo tu..goku ni takde la teruk mane, tapi cume dari segi penampilan die tu tak berape elok sangat..cube tengok rambut die, dah macam budak-budak nakal,atau budak punk, adik-adik jangan dok gatal wat rambut macam die, pergi sikat elok-elok rambut tu jangan lupe pakai tencho sekali biar berkilat dan berkilau,baru la kalo pergi sekolah pun cikgu sayang.


HULK
Adik-adik jangan ikut perangai mangkuk ni tau, dia ni panas baran, tak de sifat sabar langsung dalam diri die, die tak tau ke sabar itu separuh dari iman? bile naik marah sikit je terus hijau, kene kacau sikit hijau, kene gigit nyamuk pun hijau! sampai koyak rabak baju die,kalo baju dia murah takpe, baju dia semua jenama mahal-mahal kot, soda, topman, KEY ng, Zara, kiko, kiki lala etc.. kalo asyik koyak je hari-hari..lama-kama tak sejuta helai?? heish tak paham betoi! adik-adik jangan jadi macam dia k,jangan panas baran macam si Hulk ni, kang kalo adik-adik pergi kedai runcit dengan mak ayah pastu mintak mak or ayah suh beli choki-choki then diorang tak nak beli, jangan jadi hijau pulak, kang tak pasal-pasal habis kedai runcit tu jahanam. biar muka legend tapi hati kiut



SUPERMAN
Ni ayat yg paling sesuai untuk dia "takde sivik punye orang! budaya kita wajah kita tau" abang tak tau la nak cite camne..adik-adik tengok je la seluar kecik warne merah tu, dia pakai kat mane..nasib baikla superman ni lelaki..kalo pompuan?? tak ke bra pun die pakai kat lua? name je gempak.. superman tapi stupid


LITTLE MERMAID
Ni pun abang rasa tak payah citer.. tengok je kat gambar tu, nampak? tak payah uji akal, tengok muke pun tau..bodoh.. akak duyung ni memang sangat selenge sebab kulit kerang pun jadi..ape ke bangangnye awak ni..


BEAUTY AND THESYAFIQ BEAST
Akak baju kuning atas ni dah kemaruk sangat nak bercinta, kalo nak cari jodoh tu biar lah yang berjenis sikit,carilah yang ada rupa orang, ni nak kate rupa orang ke tenuk? wahai adik-adikku yang manis kalo nak cari jodoh, cari yang elok-elok tau..maksud abang cari manusia wat pasangan hidup, ape?? yang atas ni?? ini bukan manusia ini raksasa..dah jangan ikut perangai akak baju kuning tu.


MASKED RIDER

Ni tak payah citer la..bawak motor macam pelesit..diorang ni wat group geng-geng bermotor atau lebih dikenali sebagai masked rider atau dalam sebutan lidah melayu mat rempit.. eewwww!  (bahasew wrempit) pergh macam anwar hadi pulak raseW nyewW..ahh apeW-apew jewW larhH


DORAEMON
Dia ni abang tak reti nak cakap apa, nak kata bodoh, takdela bodoh sangat, yang jadi masaalahnye, doremon ni tak reti simpan barang-barang.. semua benda dia nak sumbat dalam poket dia..pintu pun dia simpan dalam poket! harap kepala je besar otak pun besar, besar biskut..

sekian.

sebenarnya banyak lagi, tapi abang dah tak larat dah nak letak banyak-banyak..kepada adik-adik comel semua jangan dok tengok kartun sangat tau..rajin-rajin baca buku sama ye.. nanti abang citer-citer lagi tau.. tata!~

ini laa kartun yang terbaik pernah ada!!
TheSyafiqMokhtar

89 comments:

Along Usop said...

ahahahha..

macam ni pon boleh...
=p

com layan boboiboy!!.. =p

:: Azizah Alwi:: said...

ahaha..wah..kita ada kartun barulah..teehee..menarik2..haha

missdora said...

katun yg bawah tuu style.. :D

fyezah hasbullah said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA .. dari atas sampai bawak aku baca entri nieh .. gelak jer memanjang ... HAHAHAHAHAHA.. sumpah lawakk .. iyer abg shafiq lpas nieh dah tak layan semua kartun . hee.. layn upin ipin jer .. lol

forever love said...

hahahha... katun last tue ta pernah tengok la pulak

k e y r i said...

BHAHAHHAHHAHAHHAHA pelawok! pelawok! :D

k e y r i said...

oh btw, saya dpti entry ni mengarut, so dgn banggenye aku follow kau! :D

TheSyafiq Mokhtar said...

along usop : haha layan je..! hehe

TheSyafiq Mokhtar said...

azizah : kartun tu la yg terbaik setakat nie..hahaha

TheSyafiq Mokhtar said...

miss dora : haa style kan? haha :P

TheSyafiq Mokhtar said...

fyezah : dah lepas ni jangan layan kartun dah.. melain kan kartun yg paling bawah sekali tu..kartun tu paling hebat dekad ini.hehe

TheSyafiq Mokhtar said...

forever : kartun last tu femes kat area2 paris dengan hong kong je..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

keyri :thanks bro..haha

mizzkechique said...

haha..ni pun ada kan...

Fizalinolie said...

Ahakss... Best entri ni. Hakikatnya, tarzan memang tak bagus untuk ditengok. Hehe. Suka2 bolehlah.

TheSyafiq Mokhtar said...

mizzkechique : haa dah ade dah..kene hati2..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

Fizalinolie : aah setakat untuk tengok suka2 boleh la.. btw thanks :D

Jemari MonteL said...

erksss.... nape sume katon yg akak suke tgk ade???? tetibe rase tacing... hahahahah

yg tak menahan katon paling bawah... shhooomeeellll lewwwww..... nak ngorat volehhh??? tetttt**

ps : akak gelak bace kamoo punye entri nih... tgh sedey jd epi sekejap.. macehhh....

Wanie Asri said...

hahhaha.... semaarrrtttt,,,=)

Cik Tqah said...

hahaha..betul jugakj kan... :P

TheSyafiq Mokhtar said...

akak jemari, mmg dah sume kartun tu problem, nak wat camne..haha
oo kartun paling bawah tu yg hebat..
laa tgh sedih ke? dah2 jgn sedih.. chill2..

TheSyafiq Mokhtar said...

wanie asri, ye ke? hehe thanks.. :P

TheSyafiq Mokhtar said...

cik tqah: haa so jgn tengok kartun dah k.. haha

fasya said...

ceh~ title cam gempak je..rupenye psl niyh..tipah tertipu..huhu

Yuyu Johanna said...

hey!yuyu cop Sleeping Beauty tu!hehe

misS FEeza macho ! said...

adik wa pening tgk wa gelak sensorang bce nih wa ta tahan la ta leh blah

goku tu lu jgn nak kutuk lebih2 wa hentak lu kang :DD

mimimo said...

hahhahaa . sumpah ngekekk !
buat le byk lgiii
sin chan ke
sailormon
otomenn !!

Mish Apple said...

sumpah style!

TheSyafiq Mokhtar said...

fasya : mane de tipu..ni betul2..bukan dugaan..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

yuyu : sleeping beauty tu? eei die tu mengade-ngade kot..haha

TheSyafiq Mokhtar said...
This comment has been removed by the author.
TheSyafiq Mokhtar said...

macho : wa kutuk die sikit je.. laa apsal xajak adik lu bace sekali..hehe

TheSyafiq Mokhtar said...

mimimo : tengok la nanti kalo ade kartun cari pasal lgi..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

mish apple : aah style kan? haha

--hunny-- said...

hahaha..memang terbaik punya...

TheSyafiq Mokhtar said...

hunny : yg last tu yg paling terbaik kan? haha

Izzuddin Fauzi said...

Hoho... Nak tambah satu lg katon... Nobita, asyik depand on orang len je... Skit2 mtak alat kat doremon :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

OreO HitaM said...

Aahaha..layan

TheSyafiq Mokhtar said...

izzudin : xpe nanti aku buat cite pasal die.. mmg aku tengah degram gak dengan die tu..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

oreo : layan kan je..hehe

Cik Ami said...

HAHAHA. suke2! memang lawak :D

OreO HitaM said...

Biasa la..yg nk menjahanamkan ni ramai..yg nak buat baik kurang

TheSyafiq Mokhtar said...

Cik ami : hehe thanks :P

TheSyafiq Mokhtar said...

:)

lieya orange M.I. said...

tang doremon tu, cam takde salah aper2 pun..nasib dia letak dlm pocket, takde lah merata2..hehee

TheSyafiq Mokhtar said...

bukan ape, takut budak2 ikut.. ade ke pintu, lampu suluh sume letak dalam poket.. simpan dalam store ke almari ke..ok jugak..haha

ecahmiaishika said...

hahahaha~kelaka tul r~~ngaaa

TheSyafiq Mokhtar said...

ecah : pasni suh adik2 bace k, ni xkelaka, ni bahaye!~ haha :P

Cik Tetra said...

wah!! sy suke kartun dragon ball,, love goku!! :)

Nenek Kebaya said...

dalam banyak banyak katun, katun yg bawah tu paling cute,..hahahah

Aisyah Aina said...

kita suka kartun kat bawah sekali tu tapi kenapa takde kat tv pon....haha...

TheSyafiq Mokhtar said...

cik tetra : saye xsuke goku, tapi goku suke sy..hekhek

TheSyafiq Mokhtar said...

nenek kebaya : kartun bawah tu nampak behave kan? baik dan pemalu..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

aisyah : kartun tu sekarang malu lagi kuar tv..haha :P

IftiMonstaa said...

HAHAHA pandai awok. eh kartun last tu errmm hahahahaha!

ADAMOYU said...

haha, ape lah. mcm betul je :P

:: Azizah Alwi:: said...

TSM,mana dapat idea ni?? adakah disebabkan selepas menonton rancangan dokumentari the Arrival..kalau betullah mmg setuju sangat entry kau ni jadikan pengajaran.Aku tengok ramai yang syok post status pasal ni sampai aku turut terjebak sekali.Huh..mmg dasat la kau punya penangan blog ni.. =.="

TheSyafiq Mokhtar said...

ifti : nak kate kartun tu hebat kan? haha :P

TheSyafiq Mokhtar said...

adamoyu : eh mmg betul nie..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

azizah : asal die pendek je versi english, tp dah ditokok tambah..haha.. :P xdela xhebat pun biase2 je.. :P

hafiz hafizol said...

Hagagaga... lawaknya... lawaknya...

TheSyafiq Mokhtar said...

HH : tau dah..hahaha

aeda said...

lawak tapi fikir2 mcm betul lak..hehe

TheSyafiq Mokhtar said...

aeda : haa betulkan? logik x? hehe

Norashiqin Kamaruzaman said...

tipu!!! tak bahaya pown... :lari larikkkk

naqiah said...

ektually bru bca dr blog fm.. adoi.. sapik buat aku gelak terbahak2 la..

phoged (dk4me) said...

hahah.. haah kan.. burok toi prangai diorg ni

~Maisarah Humaira~ said...

hik3...klaka...

husna said...

sgt nice ini entry!

Cik Fafau said...

hahahahah..
best2!!
lawak gile..
seb bek tak gile..

♥ cik_farah ♥ said...

little mermaid tu kelakar la... huhuh

diyan said...

hehe pjg benor entry nih ,tpi layan ja baca :D heee

si kiut lavender said...

tersengih sendirian bila bca entry nih...err..yg kartun last tu bila nak terbitkan ea...tringin gak nak tengok...hehehehhe

blog-tips-kurus said...

bagi saya, Sin Chan itu tidak senonoh! tapi saya tetap meminati beliau.. :-)

Sha said...

enjoy gler bc entry nih..haha
*tergelak sorg2 gler2 dpn lappy*

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

hahahah , terbaek la ..! >,<

laskar pelangi said...

chit! rindu zaman kanak kanak ke nie? hahaha =)


nak jadi superman ahh! heee~

ann dhaniah said...

hoho..penah bace kowt entry mcm nie..
zaman kitew jugak tu..zaman xtaw ape2 pown..haha..taw tgk je..

nadia fatihah said...

hahax, mesti dia pon tengok sume katun2 neh. :P

ceriteraliyana said...

erkkk!! klu tinkerbell?? cer citeee =,=

Fia said...

Noh. mcm ni jangan tengok aktun lah XD

Lieyly ︱ Alia said...

hahah , lawak kot :D
jgn tgok krtun cm neyh...
tgok krtun yg lst tuh saja pas neyh :D
kan abg syafiq ? kehhh3 !

neesa_jun said...

tgk kartun seargent keroro ah!

Puteri Berangan said...

HAHA last tu xleh blah hahaha

cik aletheea : said...

hahahahha....
ye.
saye sokong.
doraemon tu mmg bodoh.
apa pun x boleh ..nak harapkan poket je..
tikus kecik pun takot.
hahahahahahha

~~faizatul akma~~ said...

hahaha..sabar2x..jgn nak emo2x pada sume kartun tu..nnti jadi hulk pulak..huhuhu~

suha said...

hahahhaahah. baca dari atas sampai bawah tak berhenti gelak.

Anonymous said...

Terbaik....

Azman Harun

Unknown said...

hahahaha lawak gile

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...