teman-teman

Friday, April 15, 2011

petengkaran berada dimana-mana

cerita ni xde unsur diskriminasi,( hanya untuk dibaca sambil beristirehat)
ok aku nak cite skit,tadi aku goreng nugget..pastu minyak merecik kene tangan aku..xsakit..aku cume melatah terkezut je..ok ni bukan citer yang aku nak citer.. next!

aku nak citer pasal kenape org laki ngan perempuan suke bertekak? haa? walopun cite ni dah lapuk..dan aku pun dah anggap ia adalah sebahagian dari fitrah kehidupan manusia..tapi aku rasa aku nak update gak sikt dalam blog aku..sebab2 aku nak update kerana..

ok tadi aku on9 fb, aku nampak lelaki dengan perempuan, dua2 kawan aku..xrapat sangat,bertekak sampai mencarut2.. mak aih.. nak print screen kang aku pulak yg diorang carut kan nanti..kategori ayat ganas la..sampai mak bapak diorang yg xtau ape (maybe tengah tengok sinetron kejora dan bintang, masak nasik, baca surat khabar, basuh kereta , lipat kain atau sebagainya) pun terlibat dalam edisi carut mencarut tu..yg jadi masaalahnya sekarang.. pertengkaran diorang tu ade dalam news feed aku, kat top news lagi..alaa..

releks la guys..gaduh2 wat pe..wat lengoh hati ngan sakit jari je (aku rase mcm ayat aku terbalik) dok gaduh2 dah macam burung merpati ngan penguin je korang ni.. (ayat paling comel aku guna)

ok citer seterusnya, aku keluar ngan mak aku tadi..bawak mak aku pergi the store,saja nak beli barang...aku drop mak aku depan pintu masuk,memang itu yg sering aku akan buat,sebab kesian kalo tengok mak aku jalan jauh2 dari tempat parking..ok sambung balik..then lepas dah dapat tempat parking yg sesuai,aku keluar2 kereta aku dengar macam riuh rendah kat selang 2 kereta dari kereta aku..ya Allah!! ada pertengkaran lagi..laki ngan perempuan jugak..yg perempuan sangat body builder, yg lelaki tu size man belon je.. alahai =.="

macam biase la..bila dah asyik bergaduh ni mcm2 la pendapat2 yg selalu akan timbul..baik lelaki,atau perempuan..yg lelaki akan sentiasa ingat perempuan ni membosankan dan yg perempuan akan sentiasa ingat lelaki ni menjengkilkan..sebenarnya xde sape jengkil xde sape bosan..kite sendiri yg yang tentukan..tanggapan -ve tu xsehat.. kawad dengan kawat tu bunyi je sama..tapi perbezaan sangat besar..

ps : kan elok kalo perempuan bersikap lemah lembut dan lelaki bersikap bertolak ansur.. baru la xde tanggapan2 buruk untuk kedua-dua pihak.. :D



4 comments:

.Cik Nana. said...

tu la..nak satukan 2 jiwa mmg camtu..
normal la.. (:

TheSyafiq Mokhtar said...

kadang2 boleh jadi rapat pun sebab2 pertengkaran jugak.. :)

izaRamos said...

like :)

*ltk la butg like.. ble sy like. hehe

TheSyafiq Mokhtar said...

camne nak letak yer? haha xreti.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...