teman-teman

Monday, April 18, 2011

Persinggahan Aku ke Rumah Anak Yatim..

Assalamualaikum wbt ..

Petang tadi aku dapat panggilan dari ustaz Khairul Arif,

Ustz Arif : AsSalamuAlaikum Syafiq, Syafiq ada dimana ya?

Aku : Saya ada dirumah, ustaz, kenapa ya?

Ustz Arif : Boleh datang ke Maahad Al-Rahimiyyah (rumah & pusat Tahfiz anak-anak yatim)  x? saya nak jumpa Syafiq la, saya  dengar Syafiq boleh mengajar dengan memasak ya?

Aku : Oh.. bolehla skit-skit ustaz..bila nak jumpa tu?

Ustz Arif : sekarang boleh??

Aku : InsyaAllah..sy datang sekarang..


Aku pun bertolak laa ke Maahad AL-RAhimiyyah..aku disambut baik oleh ustaz arif dengan budak2 disitu..seronok aku sampai disitu, rasa tenang je bila tengok anak2 yatim ni..serius aku xpernah rasa releks mcm ni..diorang cepat mesra..mungkin diorang xde mak ayah..ntahla terdetik dalam hati ni nak sangat bersama2 dengan diorang..harap2 aku dapat jadi tenaga pengajar situ..doa2 kan aku ye..

aku ade berbincang dengan ustaz arif ni..die macam berminat nak suruh aku jadi tenaga pengajar situ..die kate nanti lepas berbincang dengan pihak pengurusan die akan kontek aku balik..harap2 jadi la..

if kalo xdapat pun, aku ingat aku pun nak bukak la pusat pengajian macam ni..demi mencari keredhaan Allah Taala.. :)

rugi xbawak camera..kalo tidak boleh tangkap gambar dengan budak2..boleh rakam diorang mengaji Al-Quran.. sedap betul suara diorang berbanding dari peserta-peserta AF, Mentor, OIAM mahupun dari idola-idola kecil..ingat nak record..tapi kalo nak harapkan henpon CSL aku punye camera.."hmm harapan la"



::Maahad Al-Rahimiyyah ini adalah pusat untuk penjagaan rumah anak-anak yatim, yatim piatu,dan anak-anak kurang upaya (OKU)

jika ada sesiapa yg nak mendaftar atau nak ziarah or keluarkan zakat,boleh la ke Maahad Al-Rahimiyyah di Taiping Perak.::

Sekian.



10 comments:

syuhadamdhassan said...

yup9. hopefully awak dapat la sumbangkan tenaga kat umah anak2 yatim tu. insyaAlah Amin..:)
bdw, csl??harapan la..haha:D

:: Azizah Alwi:: said...

semoga Allah memberkatimu..Lama dah tak buat kerja2 amal macam ni..rindu oh..semoga impian syafiq tercapai ;)

dextrike said...

ang kat taiping ke? aaa..
dyh penah jgak g umah anak2 yatim kat rawang.. tidur makan skalik ngan dorg tym bulan puasa.. seronok sgt! insaf! aishh, bersyukur laa kte masih ada ibu dan ayah lg.. :)

dextrike said...
This comment has been removed by the author.
TheSyafiq Mokhtar said...

Syuhada !~ hehe.. insyaAllah..kalo ade rezeki dapatla..amin..aah csl mmg harapn sgt..haha :P

TheSyafiq Mokhtar said...

thanks jijah.. amin.. :)

TheSyafiq Mokhtar said...

aah kat taiping.. best kan duduk ngan diorang.. tu la kalo boleh rase nak datang hari2..

Jemari MonteL said...

insyaALLAH, selalunye perkare baek mudah jer ALLAH bagi jalanNYA.... arap2 tercapai niat murni syafiq tuh ekk...

fyezah hasbullah said...

hopefully ko dapat jadi tenaga pengajar dekat situh .. amin :)

TheSyafiq Mokhtar said...

JM : terima kasih..thanks.. :)

Fyezah : terima kasih.. thanks..

AMin......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...