teman-teman

Tuesday, April 19, 2011

"HOME ALONE"

Lepas aku tengok balik movie lame,movie waktu zaman aku kanak2 dulu aku rase macam muda
balik je..hehe..aku tengok citer home alone part one ngan part two..best dan mmg funny..dulu boleh kate hari2 aku tengok cite ni.. tengok berulang2 kali..

walopun aku dah tau ape yg akan jadi,lawak ape yg akan berlaku..aku still gelak lagi..baru je tadi aku tengok lagi cite home alone ni..sebab aku dapat movie nie dari member aku..cume kali ni berbeza
ngan zaman aku tengok time kecik2 dulu.. kali ni aku tengok dalam keadaan rangka
tubuh badan orang dewasa..haha..

untuk mengelakkan boring,aku ajakla anak buah aku tengok sekali..Tifla name die..yg lecehnya bile tengok dengan kanak2 ni ialah "soalan tanpa henti" haha..asyik soalan je..aku pun naik pelik dah, ni nak layan movie ke nak tuisyen?? aku dah jadi macam seorang guru untuk menerangi segala kemusykilan anak murid..

"kenape orang jahat tu buat tu?? kenape orang jahat tu macam ni?? kenape mak die itu ini??kenape abg die itu ini?? "

jawapan aku paling tepat ialah

"tengok je la sampai habis"

hahaha boleh pulak macam tu kan??
by the way xdinafikan.. aku pun macam tu jugak dulu..lalala

Antara part2 paling kelakar dalam citer

home alone ni..

-bila seorang budak yg bernama kevin ni cube gerak kan patung2 dalam rumah
dia,kononnya rumah dia ada ramai orang dan sedang berparty..

-perangkap yang gila2,ni pun salah satu
part paling xboleh nak gelak control  dah..haha

-gunakan suara orang jahat dari satu
video tape pembunuhan..untuk berinteraksi dengan
penghantar pizza dan orang jahat..haha

kalo ade sape2 nak movie ni sila la
datang bawak pendrive.. :D

6 comments:

:: Azizah Alwi:: said...

dah datang bawak external dah ni..cepat transfer semua cerita kat external.. xD

Kebetulan ziza tengok home alone 3 dengan member semalam.Sempat lagi padahal nak final dah..habis satu movie tengok lagi movie2 lain..layan jer la..hehe

TheSyafiq Mokhtar said...

hehe..bawak external terus.. :P home alone 3 pun best gak..tapi dak kevin tu dah xde..die lawak skit.. :D

fyezah hasbullah said...

HAHA .. aku pon layan citer kanak2 ribena nieh .. muahaha .. sumpah lawak citer nieh .. ngehngeh :)

TheSyafiq Mokhtar said...

aah bestkan citer ni.. mmg xleh tahan tol lawak die.. :P

dextrike said...

ptut laa bising semcm je tym dyh sidai kain.. Hahaha

TheSyafiq Mokhtar said...

pernah ke sidai kain?? ahh dusta..xpercaya..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...