teman-teman

Friday, April 22, 2011

Perjalanan ke konsert maher zain

Pagi ni aku nak cerita macam mana kisah suka duka aku dan rakan-rakan ke konsert maher zain..

sukar dipercaya..sebenarnya pada awalnya aku prefer nak ke konsert bruno mars..tapi tiket yg agak mahal akhirnya aku setuju dengan member aku untuk ke konsert maher zain..

dalam perjalanan macam-macam pengalaman perit yg terpaksa kami lalui, sebab perjalanan kami mengambil masa 2 hari untuk sampai kesana..sudah lama berjalan kami singgah disuatu gua..
disitu tiada apa yg menarik melainkan kanak-kanak yg busy bermain bunga api diwaktu petang..

setibanya didalam gua, aku dan rakan-rakan mendapati line henpon aku dan rakan-rakan tiada signal..alangkah risaunya..akhirnya aku mengambil keputusan untuk on9 FB kerana line WIFI disitu sangat laju..xseperti broadband aku yg kat rumah tu..lembab nak kojol..adatla kalo pakai broadband line dia memang berat dosa..

tiba-tiba..aku terdengar suatu jeritan yg amat kuat..alangkah terkejutnya aku apabila seekor naga yg amat besar sedang menyerang kawan aku,kawan aku tu asyraf nama dia..atau lebih dikenali sebagai acab..akhirnya acab dimakan oleh naga itu..aku hanya mampu melihat acab dikunyah naga itu seakan-akan naga itu sedang mengunyah kuih raya yg dijamah pada hari raya..

baru aku sedar..gua yg kami duduk itu adalah sarang naga..aku yg tak terlupa untuk sedih atas apa yg naga tu dah buat keatas acab..terus aku mengamuk tanpa disoal..aku capai hanger di almari rumah aku,dan sebat pipi naga tu sebanyak 13 kali..akhirnya naga tu sedih dan meminta maaf kepada aku dan acab..

selepas kejadian itu aku terus digelar sebagai juara akademi fantasia..dan sedang aku tengah menjulang trofi..henpon aku berbunyi..aku menjawab panggilan tu..tiba-tiba aku terdengar suara yg amat aku kenali.. "bila nak bangun?" jom bawak umi pi market..

laaa mimpi rupanya..

hai all selamat pagi!

18 comments:

hafiz hafizol said...

Hahaha.. Entri nie gedik macam penulis dia.. Lalalala

syuhadamdhassan said...

tido tak basuh kaki la tuuuuuuu :p

Sharifah Salmah said...

hahahahaha ohmygosh tampar naga pakai hanger sampai naga nanges?hahaha

TheSyafiq Mokhtar said...

HH ni natural kot..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

salmah bukan setakat nanges..siap mintak maaf kot..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

syuhada..hehe awk laa lupe nak ingatkan kite..hee :D

Asyraf Camaro said...

hoit kenapa mesti aku yang kena kunyah dengan naga tu?? takde orang lain ke...grrrr

TheSyafiq Mokhtar said...

ala takpe la acab..kan naga tu dah mintak maaf.. pasni dia xbuat lagi dah.. :P

♥yaya budak suka embun♥ said...

hahaha...nasib tak jatoh katil. muahahahaha

TheSyafiq Mokhtar said...

kalo aye jatuh katil saye xpost entri ni sebab injured..haha

TheSyafiq Mokhtar said...

Saye*

nana banaras said...

cool gila mimpi ;p

TheSyafiq Mokhtar said...

hehe cool kan? haha :P

si macho said...

sian naga tu

kalo kite ade situ mesty sapik kalah

:rokok

:p

~Shy~ said...

Haha..cooll..betul ke tido pakai benda tu???haha

mimie saie nie said...

hahha x boleh blah.. patut la pelik semacam banyak kali gak bruno mars nak buat kat Malaysia hehehe

Amira Chan said...

lol, selamat pagi lah yekkk

cik pip said...

haha,,ingat apa tadi..

follow sini..fllw back :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...