teman-teman

Tuesday, April 19, 2011

salah ke kalo update personal entri??

menulis mesti kerana ikhlas, bukan menulis kerana traffic..kadang2 pernah terpikir..nak update personal blog takut juga dengan bermacam-macam tanggapan orang pada kita..ye la..xsemua personel entri tu sesuai untuk bacaan umum..tapi kalo orang dah terbaca tu kita dah xboleh kata apa2..bukan kita citer pasal orang kan..yg kita cerita adalah kisah kehidupan sendiri..dan aku sendiri bukannya wartawan nak cerita isu semasa,dan aku bukan pakar motivasi nak bagi motivasi hari2..dalam blog ni apa-apa pun kita boleh cerita,xkesahla entri berunsur nasihat,keagamaan,kejiwangan, serious blogger yg update tentang personal blog ni aku sangat respek..coz pada pandangan pribadi aku,
blogger seperti itu adalah orang yang menghargai setiap kisah kehidupan sehariannya..
mulut orang kita xboleh tutup jari orang kita xboleh serkup..yg boleh terima tu ahlan wasahlan to
my blog, yg tak boleh terima tu..biasela..lain padang lain belalang kan.. dedic8 for u golongan anony.. :)


12 comments:

Jemari MonteL said...

setujuuu... x salah pon nak cite pasal personal kite... sebab tetiap ari x same... xkan kalo org wat entri nasihat, kite pon nak ikot gak kan??? depends pade individu ler... cam JM, campor2 jek... selagi ada isi nak menulis... :)

soffea said...

sapit!! hehe :) tibe2 excited nak komen.

as for me, tak salah pon. even blog sy sndiri pon banyak personal je. beli tudung online pon nak kecoh. p makan sana sini pon nak heboh. as long as kite still limitkan hal personal tu, ok la.. i mean, tak sume gak nak share. kankan?


lgpon, bile2 kite bace balik, kite ingat satu persatu ttg ape yg penah kite lalui. n ya, for sure we learnt something through it.

*eh, ni komen ke entry ni? tibe2 confuse* hehe.


soooo, happy blogging syafiq :)

TheSyafiq Mokhtar said...

JM : yeah..tau xpe..ikut pade mood dan ilham la kan.. :)

TheSyafiq Mokhtar said...

sofia : totally right.. hehe dah macam entri jugak laa..hehe..
betul2 bende2 camni la kte boleh kenang balik setiap ape yg kte buat kan.. :)

:: Azizah Alwi:: said...

salam..

pedulikan dengan apa yang anony ckp tu.Bukan senang nak puaskan hati semua org.Blog kita sukahati kitalah nak wat apa..betul tak.haha..think positive dude!

Happy blogging yeah :)

TheSyafiq Mokhtar said...

AA (:

yeah happy blogging..thanks ya..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

betul gak..lagipon setiap induvidu mempunyai pandangan masing-masing..tapi un kalau kite menulis sebab nk trafik boleh jadi stress gak..xsempoi and enjoy...huhu..

http://fierapirot.blogspot.com/

TheSyafiq Mokhtar said...

betul tu fiera.. y pentin ikhlas..sebab ikhlas mengatasi segala-galanya.. :)

fyezah hasbullah said...

aku sangat setuju dengan ko ... entri aku penuh dengan citer2 kehidupan aku .. kengkadang jer berilmiah sikit ??? ..ntah lah .. kengkadang aku rasa tak berilmiah pon .. HAHA ..

HAPPY BLOGGING BRO :) .. biar jer orang nak cakap apa apa pon :)

TheSyafiq Mokhtar said...

xpela xkesah la berilmiah ke atau x..selagi ape yg kte post tu xmenyakiti hati sape2..itu dah ok.. :)

dextrike said...

ada org kutuk ang wat blog ke? Kojak btoi.. Kita bako jeee

TheSyafiq Mokhtar said...

dayah : hehe inilah bayaran yg patut dibayar bila kita diperhati.. ni baru sikit kot.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...