teman-teman

Friday, April 1, 2011

April yg fool ke? atau kita yang nak jadi fool?

sebenarnya mood aku xde la sebest mana tadi..
sebelum aku post entri yg kat bawah ni(bulan tiga) mood tgh down,
tapi lepas post entri tu(bulan tiga) aku dah cool skit..
ni nak cite skit time sebelum mood aku tgh tak baik tadi..
biase la bile mood xbaik..jadi rase mcm xkena je la kan..hehe
aku on9 fb then kat newsfeed tu ade satu statement dari
fanpage mane tah, ajak fan-fan die main nyakat2 sempena aprilfool..
aku pun nak komen la sebab terasa mcm bangang plak statement die..
last2 xleh masuk komen aku..sebab dia dah delete statement tu..
then dia wat statement baru..aku yg xsempat marah tadi,pergi ungkit balik..
bace ni..

#1 aku dah start dah..haha tengok ade 5 like..

#2 tengok dia cakap ape..sembang dah macam guru fardhu ain, pastu dia jadi mufti pulak, sebab bawak keluar hukum haram dengan tak haram ni..senang cerita pada dia aprilfool tu halal..

#3 ni dia jadi cikgu bahasa melayu pulak..

sebenarnya rasa macam nak sound je balik..tapi bila pikir balik, 
abaikan je la orang mcm ni..takut nanti.. 
ibarat tuang neslo atas daun keladi..

3 comments:

izaRamos said...

gtw dkt mufti tu, cne alquran atau hadis nak gariskan april fool tu haram sdgkan peristwa april fool tu tjadi after kewafatan rasulullah. ckup ngan hadis, jika kamu mengikuti perbuatan satu kaum, maka kita termasuk kaum itu. haih~ +_+

TheSyafiq Mokhtar said...

iza : haha banyak nak cakap..tp org mcm ni tau dah die jenis nak menang..dari tegur org mcmni, lebih baik pegang prinsip2 imam syafi'e, imam syafi'e lebih takut berdebat dengan org jahil dari orang yg berilmiah..

izaRamos said...

smoga dpt hidayah.. tuh cth org2 yg dh tpgrh dgn barat. intoxicated by western mind!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...