teman-teman

Tuesday, April 12, 2011

aku jumpa bulu dalam daging beger!

Ni bukan duri dalam daging dah ni..ni bulu dalam daging..

Awal bulan 3 haritu aku wat kerja harian aku macam biasa..
tukang masak..biasa la memang kena bangun awal pagi..kul 3 camtu ,
sebab nak bekalkan makanan pada waktu pagi,jadi kene bangun awal la..
macam biase, makanan pertama yg aku akan masak mesti beger..
sebab beger antara marging yg paling tinggi dalam jualan..then
tengah dok goreng beger aku nampak objek pelik kehitam hitaman..
aku ingatkan hangit ke ape..baru je letak kat kuali..
eh xkan lalat or ulat kot..aku baru cuci je kuali ni..
then aku cungkil la, cube nak keluarkan objek hitam tu..
sebab objek tu mmg tertanam dari dalam daging..
oh my god!
tengok ni aku jumpe ape..




kalo nak tau.. itu bulu..aku pelik macam mana boleh ada bulu..
sumpah aku geli makan beger lepas tu..trauma kejap..
dari bentuk objek tu nampaknye mungkin kening,
tapi aku yakin macam dalam hidung..
heish...

aku pelik macam mane label bersih dengan cop veterinar boleh ade..
kalo dalam akta permakanan 1983 peraturan 1985 pindaan 2005,
masaalah ni melibatkan bendasing..
lepas kes tu member aku pun tepon la pihak produk daging beger yg terkenal sangat di malaysia ni..2 kali diorang datang..
1st kat rumah,


2nd kat tesco ampang, kali ini plant manager yg datang sendiri..
gambar time tu ade kat dalam memory card aku yg patah aritu.. :(


Plant manager diorang suh claim insurance company dia..
susah la..panjang cite,nak kene report tu,report ini..
naik sane naik sini,pergi sane pergi sini..
so malas la..abaikan je la..
share kat blog gak best.. :P
by the way baru2 ni aku baru dapat tahu..dalam pakaging roti pihak produk yg sama ada lipas 2,3 ekor..masih hidup dan masih berlari2 dalam plastik roti beger yg dah di seal..kilang diorang xde bilik kawalan mutu ke?? ape cer weh!!??

7 comments:

Sumandak Sabah said...

erk..takutnyer..! mender tuh!!

TheSyafiq Mokhtar said...

bulu la..ade dalam daging beger..sampai sekarang xmakan beger dah..yekk..haha

.Cik Nana. said...

yucks!! diorg ni..xcuci btol2..
jenama hape ni??

.Cik Nana. said...

yucks!! diorg ni..xcuci btol2..
jenama hape ni??

TheSyafiq Mokhtar said...

jenama dirahsiakan..tapi paling femes setakat ni..tu la pasal..frust betul..

Anis Syaheerah said...

Ewww.. that's so gross !! eww ewww !!

BalQis said...

assalamualaikum...


bile bace je post yang ni an,,tbe teringat,,,

pna suatu hari,,saya sedang membancuh mile kat cawan...bile kacau punye kacau,,,ade 1 benda yang larut2...

aNaK LIPASSS !


errr,,,terus fobia ngan milo smpai skarang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...