teman-teman

Wednesday, March 16, 2011

kau datang dan pergi oh begitu saja!~

"Bagai belari dalam hujan lebat..jumpe pondok kecil untuk berteduh..dan kemudian lari lagi..lagi dan lagi.."datang dan pergi" itulah tajuk yang sering ada dalam drama hidup seharian kita.."


Assalamulaikum..
Hai semua..entri kali ini insyaAllah la tak panjang mane pun..
saje nak menyentuh sikit al-kisah, atau boleh jadi sinetron, mungkin juga samarinda, spektra,cerekarama ataupun drama hidup kita sebagai manusia..


Datang dan Pergi..sebenarnya cerita tentang datang dan pergi ni sangat banyak..
kalau dicerita tentang datang dan pergi tak tau bile boleh habis, jadi disini saya cuma ambil secebis je dari cerita datang dan pergi ni..mesti u'all di luar sane 
ade ramai orang kawan kan sekarang? ada cecah ribu x? or ratus? belas2? hehe..
tapi pernah tak terpikir berape ramai yang "hilang"..


hmm..mane die pegi ye?? baru je kot die lepak ngan gua minggu lepas..detik hati Nabil..


Leman : mana depa pi?? sat ada sat xdak.. kalo hari2 xdak? tak sejuta??
heish tak paham betoi! 


Amir : mano set-set kawe? pakat iley blako..uhh beghak.. 


pesakit mental : mane boleh! bapak aku pun xpernah tinggal aku,bapak aku punye bapak pun xpernah tinggal bapak aku? bapak aku punye bapak punye bapak ??? oh bapak pegi kebun iya iya oo..


meoow..meeooww..meeoww si Aki yang sedang mencari-cari tuannya..


Intoxicated bandKu nak dia kembali, ku nak dia kembali, ku nak dia kembali.. kucingku Aki.. Oh kenapa Aki Kenapa kau lari? Kini kau tinggalkan aku seorang diri.. Semua orang pun kata cari yang baru.. untuk melupakan sedih dan pilu..


By the way perkara seperti ini bukanlah sesuatu perkara yang luar biasa..saya percaya rata-rata orang, mengalami peristiwa yang sama macam ni.. salah satunya :-


DATANG


-Fuiyoo dapat awek or balak baru..tahniah-tahniah.. 


-Yeyy! gaji dah masuk..

-Alahaii..bil sampai dah..

-sebenar aku ada masaalah ni mamat..boleh aku mengadu kat ko?

-mawi.. nak pinjam duit cikit! :P

-ko makan pe tu? boleh bagi aku rase?


PERGI

-Olooo ciannye..putus cinta ye? sabar ye belum jodoh awak..

-Baru je 2 hari gaji dah habis.. adoi ape aku beli ek? lupe la..rasenye aku xbeli pe2 pun..

-Mak datuk! bil elektrik 8000ringgit? umah aku bukan pakai sound system clubbing pun..pakai radio betri je kot..kopak duit aku..

-Mamat : Hai lama xnampak?? Aku call pun xjawab..
 Sipengadu : Biasala aku dah mewah sekarang ni..mestila sebok dengan enjoy..

-Alamak itu mawi! lari2 aku belum bayar utang die..

-Aku cume rase sikit je pun..tu pun kene cuci pinggan ke?

 Jadi inilah yang sering berlaku pada kita kan..biasala hidup bermasyarakat ni
xleh lari dari macam-macam kisah..so untuk jadi yang lebih baik..muhasabah diri sangat penting..
hubungan diantara kita dan orang disekeliling kita haruslah dijaga dengan baik..biarlah pada yang nak pergi tu pergilah..jangan dihalang..yang datang kita alu2kan, yang pergi kita terima dengan hati yang terbuka..mane tau satu hari diorang akan datang balik kan..? 

P/s : Jadi pada blogger2 yang dah datang baca entri ni silalah follow saye ye..hehe saya terima keDATANGan u'all tapi kalo xnak follow tu..xpelah..cume jangan segan2 untuk melawat lagi ye..

Kau datang dan pergi! oh begitu saja!~~ (^_^)v






4 comments:

soffea said...

saya datang tinggalkan komen dan jejak dan follow anda sekali :)


keep on bloggin' ya :)

TheSyafiq Mokhtar said...

thanks..sila beri tunjuk ajar..sy kanak2 rebina yg baru belajar bloggin.. :)

rj Etika said...

jangan risau, kalau saya datang sekali, saya akan terus datang. tapi update lah entry selalu. :)

TheSyafiq Mokhtar said...

rj etika : baik.. thanks ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...