teman-teman

Saturday, July 30, 2011

SEGMEN TAULADAN : JOM INGAT PESANAN IBU AYAH

SEGMEN TUTUP

Assalamualaikum w.b.t

Sewaktu kita kecil , remaja dan dewasa mesti ada je pesanan dari ibu dan ayah kita kan? contohnya sewaktu kita kecil ibu dan ayah kita selalu pesan, contoh:-

-jangan mandi malam, nanti kena paru-paru berair.
-kalau keluar rumah jangan lupa pakai selipar. nanti terpijak benda-benda tajam.
-belajar rajin-rajin.
-jangan tinggal solat, solat itu tiang agama.

So mesti semua ada yang dapat pesanan-pesanan dan nasihat begitu kan?btw segmen ini bukan sewaktu kita kecil je..remaja dewasa pun boleh.. jika ada yang berminat jom sama-sama kita memeriahkan segmen ni. contoh dan syarat ada dibawah.

1- Buat entri bertajuk " SEGMEN TAULADAN : JOM INGAT PESANAN IBU AYAH "
2- Sertakan gambar yang ada di bawah ini dan link ke entri segmen ini. (kali ini tak pakai header)
3- Sertakan sekurang-sekurangnya 2 jenis pesanan dan nasihat.(lebih lagi baik, tak mampu 1 pun boleh)
5- Tag rakan-rakan atau follower anda (linkkan), tidak kesah berapa orang
7- Tutup bila-bila masa.
8- Semua entri segmen sila pastekan diruangan komen ini ye. selesai ^^

______________________________________________________________________
Contoh :

SEGMEN TAULADAN : JOM INGAT PESANAN IBU AYAH

http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com
1.Umi dan abah kata : "Belajar rajin-rajin, kalau boleh kami nak syafiq mendalami ilmu agama dan pandai mengaji, kami perlukan anak-anak yang pandai mengaji, andai kata suatu hari nanti kami dah tiada, kami perlukan anak-anak untuk mengajikan AL-Quran  kepada kami.. Suatu hari nanti Syafiq pun bakal ditempat kami, dan Syafiq pun akan mengharapkan perkara yang sama seperti yang kami harapkan sekarang ini.

2.Umi dan abah kata : Jangan tinggal solat, solat itu tiang agama.

Saudara dan Saudari yang di Tag 
sipolan.
sipolanah.

______________________________________________________________________ 

P/s : Tujuan segmen ini adalah bertujuan untuk kesedaran dan sentiasa mengingati segala pesanan ibu bapa kita, jika ibu bapa kita jauh sekarang ini, inilah masa yang terbaik untuk kita cuba mengingati apa segala jenis bentuk nasihat yang pernah mereka ucapkan dulu.. Disamping itu kita sama-sama boleh mengeratkan silaturrahim.. dah join? linkkan di ruang komen ini ye.. Jika ada kekhilafan dari saya juga boleh di linkkan disini juga. :)


wassalam.

44 comments:

si macho said...

mcm biase tau , tunggu fm join bru close :p

tak tunggu , kite bakooo :D

cintahati~ said...

saya join =)

http://miox09.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

tapi knp entry nih xkuar kt dashboard sy ea? ermm

farra said...

http://farra-laiyin5606.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

LemonSusu Skyjuice said...

assalamualaikum sapik..nah done!!

http://choclateloverz91.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

miszfazierra said...

menarik jgak contest ni :)

noonaQQ said...

assalamualaikum,sapik.noona dh siap pon..hoho

http://noonaqq.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Liana Norazmi said...

huhu..sy jOin lagi!
http://iniportakygpunye.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

pUtEri sHaFieZa said...

da join pn..yeay!!

http://puterishafieza.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

feza said...

datang join.

http://thinkart-feza.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

nur dano said...

to~> the syafiqmoktar...
im done.. jgn lupe singgah k... kawan2 len jum follow dano..im newbie here..=) will follow u back..=)

http://nurdano.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

~sekian~

bella luna said...

pesanan ibu sudah diretype kembali,.

http://syieda90.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

p/s:kpd penaja,jgn lupa singgah,.bella menantikan kehadiran penaja diblog bella;)

nadia said...

nk join jugakk! hehe.

http://nadiapeace.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

♥♥ arabella ♥♥ said...

dah join:)

http://miracleara.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

ReYnn said...

http://greencisplatin.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html :)

Miss Fieyqa said...

Awwww cam best jep ann segmen tauladan nie,tapi saya sibuk sikit jadi sorry taw taw ^^

cintatulip said...

cutenye.. nak join :lari

Cahaya Fajar said...

As salam..sya join.thanks sbb lwt blog...:)

http://snfajariah.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

fiykha said...

http://nourulsyarfieqa.blogspot.com/

sya join segment syafiq...

nieysah hanisah said...

Alhamdulilah dah join lg...


http://nieysah-hanisah.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Red said...

kau tak letak aku no satu siap kau =,=

Segmen Tauladan | Jom Ingat Pesan Ibu Ayah.

Norashiqin Kamaruzaman said...

http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

BL join sini =)

saia said...

nak join nak join ! wohohohoo !

si macho said...

nak no satu gakk -.-"

http://www.sayabintang.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

leeya abdul said...

salam ramadhan shafiq. K.leeya harap ramadhan kali ini membawa keberkatan buat semua.

Tahniah dgn segmen ini. k.leeya pun nak kongsikan http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

PeRmAtA bIrU said...

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html


join..:)

cikk messy ^^, said...

messy join ^^

http://mysuperduperhero.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

ainina jelani said...

http://tumpahan-cat-berwarnawarni.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

cucu tun teja said...

DAH JOIN....http://cucutunteja.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Siti Safiyyah said...

DONE!

http://www.sitisafiyyah.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Shafiq, Dah join ni:

segmen-tauladan-jom-ingat-pesan-ibu

sRie aRTy ! said...

JOIN JOIN !
http://wonderfullythought.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

cintatulip said...

dah sapik

http://cintatulip.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Nurulee said...

Sapik, DONE.

http://taknaksayur.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Silalalah melawat :)

madnip said...

http://madnip.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesan-ibu.html

~NajiLaA~ said...

telambat x? :D

http://najilaa.blogspot.com/2011/08/segmen-teladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalam...sy jointt..iihiiih

http://bybycadfillah22.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html


tgk la mak ayh sy pesan pa..ihiiihi

fyy mokhtar said...

http://shafikamokhtar.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

soffea said...

sapit :) nak joinnnn.. tapi skrg sgt busy. insyaAllah, sy cuba cari masa ya. jgn tutp lagi pleaseee.. hehehe :)

najwa said...

http://najwaothman.blogspot.com/2011/08/segmen-taulan-jom-ingat-pesan-ibu-dan.html

hehe thankz

Kakzakie said...

Kakak punya:

http://zakiepurvit.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

ummu said...

assalamualaaikum Saudara Syafiq
akak dah join di wordpress akak
Segmen tauladan,pesan ibu, ayah
http://myraudhatulukhuwah.solihin.net/?p=8171

linda a.k.a ibusumaiyah said...

Pertama kali melawat sini..pertama kali nampak segmen tajuk cam ni...pertama kali join segmen disini...:)

http://ibusumaiyah.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

miss ct said...

Assalamualaikum..

tq sudi lewatkan masa... x sempat nak tag org.. sorry

http://missctf.blogspot.com/2011/08/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html

hafiz hafizol said...

Wahhh.. Retis wat segmen dapat sambutan hangat 2... #jelestahapotomen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...