teman-teman

Thursday, April 28, 2011

VLOG dari aku : Tutorial Penutup Kepala

Assalamualaikum..

[sesuai untuk muslim dan yg tertarik pada muslim sahaja dan entri  ini untuk kanak-kanak yg menumpang baca di blog abang dan kakaknya sahaja, orang besar xpe dah pandai pakai kopiah]

selepas aku bercadang nak wat Vlog tutor cara permakaian shawl tempoh hari tu xberjaya, aku berubah bidang lain pulak kali ni lebih sesuai untuk orang lelaki..

Haaa.. kepada korang yg ada adik-adik lelaki, bawak datang sini.. aritu abang (abang? haha xleh blah ) ade citer-citer pasal kartun kan?? okeh arini abang nak citer-citer lagi, tapi movie citer "berbentuk video" nak ajar cara-cara pakai kopiah, meh sini tengok video abang kat bawah ni meh! sila bawak gula, garam, tepung ,bawang putih kofiah sekali!

dah-dah jangan kutuk, aku ajar kanak-kanak wat bende elok..hahaha

oh ya! ade lagi pesanan untuk adik-adik,
-sebarang penutup kepala atau lebih mudah dikenali sebagai kopiah diiktraf sebagai uruf
(budaya Islam sebagai simbol kemuliaan) jika dibawa ke solat, maka ia lebih terpuji kerana berhias menghadap Allah swt. jika kesekolah adik-adik boleh berpakaian kemas dan bertali leher, dan juga kalo jumpa girlfriend tidak susah untuk bergaya dan berfesyen smart-smart, apa salahnya jika menghadap Allah yang maha tinggi ini kita sama-sama dapat berhias dan berfesyen dengan fesyen yang terpuji ini? kalo xpakai hari2, pakaila time solat je, ala solat 5minit je pun, kalo 5waktu? 25 minit kan? alaa ape la sangat 25 minit dalam 24jam  (sehari)


rumusan matematik mudah untuk adik-adik


5minit x 5 waktu = 25 minit
satu hari = 24 jam


24 jam - 25 minit ? kan banyak masa terluang tu?? :)

p/s : orang perempuan boleh buat tutor pakai shawl, laki pun boleh
wat tutor pakai kopiah.. hahaha

* terjumpa satu lagi backlink blog TheSyafiqMokhtar dari page ini.. terima kasih ye support :)
psstt2.. empunya blog tu macho gi la follow die..

55 comments:

Jemari MonteL said...

wahahahahahahahahaha..... tak boleh blaahhhh...... tutorial 16 seconds onli?? peh peh peh...

ps : ensem gak adik ahkak nih... hyee... lebiu....*larikkkkkkk* :p

Aisyah Aina said...

haha....tak de kerja!

TheSyafiq Mokhtar said...

jemari : eh akak ni.. 16 saat pun ok ape, dari xde..haha :P

TheSyafiq Mokhtar said...

aisyah : tu la keje.. haha

Fatma Diyana MB. said...

haha. bagus, abg yang baik ;p

farra said...

eheks..camni pon ade..baru taw cara kai kopiah tuu..thanks!:P

TheSyafiq Mokhtar said...

fatma diyana : haha :P

TheSyafiq Mokhtar said...

fara : dah tau kan? lepas ni boleh ajar anak..haha

Shairazi Saidin said...

Semart. Leh jd pendakwah yg bagus.....

HOT | Konsert Percuma Super Junior di Malaysia

アヌム ちゃん~~ said...

aaaaaaa..adess

fnatasha.hafizi said...

..o_O?
..terkesima seketika sblum gelak...haha

yg ni better dr tutorial shawl..ngaahaha

TheSyafiq Mokhtar said...

shairazi : heish xdela.. haha :P

TheSyafiq Mokhtar said...

jepun : haha nape2? ce citer ce citer..

TheSyafiq Mokhtar said...

fnatasha : nape terkesima? haha nasib bukan takashima jenama kerusi urut tu..

:: Azizah Alwi:: said...

a very good tutuorial..bolehlah kasi adik tengok lepas ni..tahniah untuk vlog yang pertama.Ziza pun belum tentu ada keyakinan nak buat vlog tu kot..miahaha..

Syafiq Rosli said...

haha..:)

hamzah ian said...

errrr

hafiz hafizol said...

GGGrrrgghh, retis nya ko weyh.. Hahaha.. ciap wat Vlog ag uh.. komen komen komen komen komen komen komen komen komen komen komen hahahhaha....

budak katak said...

salam..wow!smua post kau mmg buat readers senyom lebor je.nice work!

TheSyafiq Mokhtar said...

budak kataks : hee :P

dina darwina said...

hehehhee..nice tutorial...senanh doh :)

ASYRAF KAMARUL said...

stylo..
lepas n buat cara-cara pakai topi pulak...

sila tuntut award ni ok..
One Lovely Blog Award
http://asyraf-7.blogspot.com/2011/04/award-dari-tupai-karan.html

noraliza said...

jap benor tutorial nya..hahaha

gEe said...

wahh.. susah giler. still x pndai nk ikut tutorial tu. haha

TheSyafiq Mokhtar said...

dina : walopun senang tapi ni tutorial untuk kanak-kanak lelaki.. :D

TheSyafiq Mokhtar said...

Asyraf : award ape pulak tu? xreti letak.. :P

TheSyafiq Mokhtar said...

noraliza : ye la..name tutorial.. kalo sinetron lame la..ahaha

TheSyafiq Mokhtar said...

gee : xpayah ikut..! haha :P

fyezah hasbullah said...

sangat tak bleh blah aku tgok video tuh .. wahh ..sangat senang ghupanya pkai kopiah .. lol .. :)

TheSyafiq Mokhtar said...

fyezah : haha, baru tau ke snang? :P

dreamygirl said...

haha..bagus2!!-)

| gad1s s0ypans | said...

hehe....
nie tut0 versi lelaki....

(=

Siti Aniza said...

hahaha...tp masih ok..bguslh tu..

cik fza said...

haha :)

aniswany said...

MUAHAHAHAHAHAHHA ..tutorial plg best n senang penah tgk.TERBAEK DER

TheSyafiq Mokhtar said...

dreamygirl : hee time kasih :P

gadis : aah ni laki punye..haha

siti aniza : sib baik ok..

cik fza : (:

aniswany : amboi sukenye..haha

Aida Omar said...

wah!! tutorial paling singkat abad ini...

Stalker terhebat said...

ngeh2..gud tutorial la bro..hehehe..

Gua folo sini. baguslah, sebb jrng nak jumpa orng cam ko ni. hihi..well salam ukhuwwah. jom la datang blog aku lau ade masa.
http://warungnanny.blogspot.com

Amira Anorah said...

as salam..hahahah
bagos2..haha..macam comel je..."macam je okay...
sekejap giler..hahah

TheSyafiq Mokhtar said...

Aida : kire ni paling singkat la kan? haha :P

stalker : insyaAllah aku datang dan folo balik A.S.A.P :)

amira : haha nape mcm pening je? :P

ADAMOYU said...

style~ berdakwah. haha :D

Afizi Ahmad said...

bagus!

♥ shoeshe si budak comot ♥ said...

pergh ! good2 !^^

Norashiqin Kamaruzaman said...

bagusnya abg syafiq ajar adik2... ~.~

.Cik Nana. said...

ape kejadah nye nih?adeyh..hahaha..

zAf'irAh said...

haha giler kentang

Warna Warni Kehidupan said...

haha memang terbaek la..ringkas dan padat..16 saat jek..

Siti Safiyyah said...

sejuk hati tengok lelaki berkopiah ^__^

Mss Ieza said...

tbaik ..haha XD

si macho said...

abang hensam :Angguk

rase mcm nak sepok ade lah :P

cik bulan said...

muka mmg xleh blah dowh..hahahaha..buat tuto pakai songkok plak..wahahaha

Meck said...

hahaahah ni lawak

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

alahaii ! :)

sabella mohamad said...

haha
muka cannot go la !

Sha said...

hahah...sgt xbleh bla video nih..terbaekkk lahhh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...