teman-teman

Saturday, March 12, 2011

i miss you..

for my best buddy ever i had (arwah Ahmad Fazriel)
sempena ulang tahun ko bro..

1998; Location Perak

Fazriel : Assalamualaikum!  
Syafiq : waalaikum salam..
Fazriel : baru pindah sini ke?
Syafiq : aah (senyum)
(ek ele mamat nie..xnampak ke lori duk bawak barang2 nie)

Fazriel : Fazriel..(hulur tangan) okla aku nak gi kelas pafa ni..dah lambat.
Syafiq : aku syafiq..panggil syapit dah la..pafa? pe tu?
Fazriel : kelas fardhu ain la..
Syafiq : owh.. (garu pale)

Fazriel : Assalamualaikum!~ syapit!..
Umi :  waalaikumslam?cari syapit ye? jap eh..
Umi : syapit ni ade kawan tunggu kat lua..
Syafiq : sape? (ngintai kat pintu)

Syafiq : kite nak gi mane ni? fazriel?
Fazriel : ade la..ikut je..
Syafiq : ko xde pafa ke arini?
Fazriel : ade..tu sebab la aku bawak beskal laju2 ni..
Fazriel : arini aku nak ponteng..
Syafiq : apsal?jgn la laju sgt,dahla tayar pancit..
Fazriel : aku takut bapak aku lalu la..
Syafiq :hurm..(diam)

Syafiq : nie tempat ape ni? xde org ke?
Fazriel : xde..ko ni banyak tanye la syapit..
Syafiq : suke ati aku la..dah aku xtau..
Fazriel : jage2 banyak paku kat sini..
Syafiq : tu sape?
Fazriel : kawan2 aku dak pafa gak..
Syafiq : weh..pe korang buat nie? selamber je mandi kat sini? xkotor ke air ni?
Fazriel : nie la swimming pool..
Syafiq :banyak la ko swimming pool..kotor la,
Fazriel : kalo ko dok pikir air ni kotor..air ni kotorla..
Fazriel : cube ko anggap air ni bersih..cepat la turun!
Syafiq : (tanggal baju) kedebush!!
Syafiq : pergh layan siot..sejuk..
Fazriel : tau pun..
S & F : hehe..

Syafiq : semekom!~ makcik,fazriel ade?
Mak Fazriel : ade kat bilik die,gi la masuk,
Mak Fazriel : die ade kat dalam bilik tu,
Syafiq : weh budak! tido pe lagi? jom gi cc!
Fazriel : cc? watpe?
Syafiq : main starcraft la ape lagi..
Fazriel : ah malas la aku..ko xabis2 game..
Syafiq : pekate kite gi mcD nak? aku nak makan big mac..
Fazriel : mak ai..jauh tu..kat pekan?nak gi naik pe?
Syafiq : tu beskal aku ade..
Fazriel : ko carry aku?
Syafiq : jap check duit jap..jom!

1999;
Abah : syapit..tu fazriel ade kat lua tu..
Abah : abah dah suh die masuk die xnak..
Fazriel : syapit,jom gi umah aku!
Syafiq : eish watpe? dah malam nie..
Fazriel : jomla teman aku..mak ayah aku takde..
Fazriel : diorang gi umah abang aku..
Fazriel : aku tinggal sorang..
Syafiq : jap aku gitau ayah aku..jom! bapak aku xkesah..tp jgn merayap..

Syafiq : weh..ni cd ape ni?
Fazriel : cd blue..abg aku punye..
Syafiq : leh ke pasang?
Fazriel : pasangla..
Syafiq : xreti..haha (garu pale)
Fazriel : bodo,umah ko xde dvd player ke?
Syafiq : xde..aku tgk cd pun kat komputer je..
Fazriel : syapit jom kuar..asyik tgk cd je..
Syafiq : eh gile ko..bapak aku dah pesan jgn merayap..
Fazriel : ala bapak ko pesan kat ko je..kat aku die xpesan..
Fazriel : ko teman aku.. jom la..
Syafiq : kite nak gi mane ni?
Fazriel : ala lepak belakang padang dah la..
Syafiq : orite gak tu..hehe

Fazriel : syapit,ni rahsia tau..jgn gitau sape2..
Syafiq : rahsia pe? 
Syafiq : oi ko isap rokok eh?
Fazriel : xlah saje2 nak try..
Syafiq : rokok pe ni?
Fazriel : sampoerna..rokok indon..
Syafiq : oo abg aku isap dunhill
Fazriel : nak try? amik je la..
Syafiq : manis gak kan? hehe
Fazriel : nah mancis..
Syafiq : fuhh! fuhh! (poyo)

Syafiq : best gak kat padang ni time malam2 kan?
Syafiq : kalo petang2 serabut je..
Fazriel : syapit,ko dah besar nak jadi pe?
Syafiq : ntah? aku pun xpikir.. ko? 
Fazriel : ayah aku suh jadi dokter..
Syafiq : oo bagus la tu..
Fazriel : tapi xnak la..
Syafiq : nape? 
Fazriel : aku nak jadi mat motor..
Fazriel : aku selalu berangan bawak moto besar2..
Syafiq : haha..ala jadi la dokter yg bawak motor..
Fazriel : betul gak tu..
S & F : (ketawa)
Fazriel : jom balik..

2001;
Fazriel : weh syapit, ko dah pergi asrama nie, jgn lupe aku..
Syafiq : ok aku xlupe ko punye..
Syafiq : nanti aku balik cuti aku datang la jumpe ko..
Syafiq : kite lepak same2 ok..
Fazriel : ok set!

Syafiq : semekom makcik,pekaba?
Mak Fazriel : alhamdulillah sehat..
Mak Fazriel :syafiq bile balik?
Syafiq : semalam..malam semalam..
Syafiq : fazriel ade?
Mak Fzriel : fazriel xde..die ikut ayah die.. kejap lagi balik la tu..
Syafiq : xpela makcik nanti die balik cakap sy ade kat rumah ye..
Mak Fazriel : haa tu pun dah sampai..
Fazriel : weh bile ko balik?
Syafiq : semalam..ko dari mane ni?
Fazriel : teman ayah aku..pastu gi potong rambut sekali..
Fazriel : jom!
Syafiq : gi mane?
Fazriel : jalan-jalan!
Syafiq : naik beskal?
Fazriel : tak..moto..malam ni jom gi surau.. ade makan2, ade org wat tahlil..
Syafiq : ok gak tu..panggil aku kat rumah ok..

Syafiq : apsal ko kayuh beskal lambat?
Fazriel : ala watpe nak cepat2?
Syafiq : kan ade tahlil..
Fazriel : laa ko ni,kite gi makan dah la..
Fazriel : tahlil tu pak imam kan ade..
Fazriel : ko balik asrama bile? 
Syafiq : esok..
Fazriel : cepatnye..
Syafiq : nak wat camne..cuti kejap je..
Fazriel : pas makan teman aku gi public phone jap eh..
Syafiq : watpe?
Fazriel : aku dah ade awekla.. nak kol awek aku jap..
Syafiq : fuiyoo fazriel dah jadi mat bunga..
Fazriel : diam ah!
Syafiq : hahaha

2003;
Syafiq : hello fazriel..ko sombong la skang..susah nak jumpe ko skang..
Syafiq : macam nak ngelak diri dari aku je..
Fazriel : mane de..aku ade je..
Fazriel : ko la balik asrama xkontek aku..
Fazriel : besala msti dah ramai kawan kat asrama tu..
Syafiq : bukan mcmtu la..skang nie banyak exam..
Syafiq : ni aku dah balik cuti 2minggu..
Syafiq : jom ar lepak..dah seminggu aku kat sini xjumpe pun..
Fazriel : xleh la,petang ni aku ade hal..
Syafiq : malam nie?
Fazriel : xtau lagi..nanti pepehal aku gitau..
Syafiq : ok semekom
Fazriel : Waalaikumsalam..
tutt....


(esok)
Member : asmekom syapit!~ syapit!~,
Syafiq : ha mat..nape?
Member : ko tau semalam fazriel eksiden..
Member : kene langgar depan kolej..
Member : die balik dari beli beger..abis air cincau beger terabur kat jalan,
Member : beskal die hancur..
Member : malam tadi ramai org..dengar cite dah anta kat hospital ipoh,
Member : sebab hospital taiping xde alat untuk x-rey kepale..

maaf cite nie xsanggup aku nak teruskan..
aku xberapa kuat...

Ahmad Fazriel Bin Ahmad Tajali..
selamat ulang tahun..
sampai sekarang senyuman ko segar dalam ingatan aku..
i love u brother..


8 comments:

syuhadamdhassan said...

huu..sedey nye.sambung la..sbb nk tau ending die.yup, kawan smpi mati. jgn lupe doakan arwah sntiase tenang di sana.Amin:))

TheSyafiq Mokhtar said...

arwah meninggal kat hospital ipoh..dokter dah xleh watpe..belakang kepala dia rosak teruk,dokter kata dia mengalami pendarahan dalam kepala yg serious..ajal dia..waktu dia koma sempat sampai ipoh..bisik2 kat telinga dia sambil genggam tangan dia..nampak air mata dia mengalir..dahla xyah sambung lagi k.. :)

Mr Sabil said...

aku ingat arwah fazril datang nak main game half life, aku setup network kat bilik semata2 tak nak bagi hgpa merayap. hg fikri dan arwah fazril.. apa2 pun entry yg menarik sapit.. sedih jgk aku baca.. aku ingat masa pergi rumah jenazah ngan kak yang (masa tu tak kawin lagi ngan kak yang) aku rasa sayu tgk insan mcm arwah fazril yg sangat menghormati org tua dan ada potensi besar dalam hidup dia pergi utk selama-lamanya.Sukar nak terima hakikat tu walaupun dia kawan hg. Apa apa pun mari kita sedekah Al Fatihah utk dia.

TheSyafiq Mokhtar said...

moga roh dia dicucuri rahmat..amin..

:: Azizah Alwi:: said...

kau buat aku teringat dengan awrah kwn baik aku sendiri.7 tahun kami berkawan dia pergi pada 13 ramadhan..Aku form 1kecik lagi.. masa tu sekitar thn 2004..Dia pergi sebab kanser otak..

Paling kitorang terkilan dia nak sangat pergi solat Jumaat dengan member aku mas tu tapi member aku x boleh temankan dia sebab nenek dia pun baru meninggal.Jadi kawan aku ni pun pergilah sorang2..

Balik dari solat jumaat dia terus rebah dekat depan rumah dia dan dihantar ke hospital.Dia koma.Isnin tu aku trn sekolah cam biasa dan kwn aku ckp arwah dah pergi tinggalkan kitorang semua..sebak oh..

Jom sedekahkan al-fatihah buat sahabat2 kita yang telah pergi..

maaf..panjang plk komen aku..

TheSyafiq Mokhtar said...

eh xpe aku paham..sebab aku pernah rasa perkara yg sama macam ko..insyaAllah arwah sentiasa dicucuri rahmat..moga dia ditempat org2 yg beriman..Al-Fatihah..

Anonymous said...

sedihnye....moga dye dcucuri rahmat...

TheSyafiq Mokhtar said...

insyaAllah amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...